Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heldere gemberbouillon met eendenborst
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stengel
sereh
▢
3
cm
gemberwortel
▢
1
sjalot
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
pot
gevogeltefond
380 ml
▢
1
eetlepel
Thaise vissaus
▢
1
eetlepel
limoensap
▢
1
eendenborstfilet
ca. 200 g
▢
1
bosuitje
▢
7,5
gr
koriander
verse
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
Instructies
Citroengras in lengte halveren.
Gember schillen en in plakjes snijden.
Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken.
In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen.
Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen.
Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden.
Filet in smalle reepjes snijden.
Bosuitje schuin in ringen snijden.
Korianderblad van steeltjes plukken.
Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen.
Bouillon door zeef in maatkan schenken.
Hete bouillon in soepborden scheppen.
Het vlees gaart zo in de bouillon.
In elk bord beetje chiliolie druppelen.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
17
g
|
Vet:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Eend
/
Gevogelte
/
Voorgerechten