Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
aardappels
bijv. linzer delicatess of vittelote noir
▢
zout
▢
1
kleine
rode ui
▢
2
zoetzure augurken
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
1
theelepel
grove mosterd
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
versgemalen zwarte peper
▢
La Grande Hirondelle
kaas AH Biologisch150 g
Instructies
Aardappels onder water schoonboenen en in plakjes snijden.
In pan met weinig water en zout, aardappelplakjes in ca. 5 minuten beetgaar koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
Augurken in plakjes snijden.
In kom citroensap met mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Ui en augurk erdoor scheppen.
Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen.
Van kaas korstjes snijden en kaas in 4 plakken snijden.
Kaasplakken op twee ovenvaste borden leggen en royaal peper erboven malen (of in ovenschaal leggen en na grillen op borden leggen).
Borden ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas in 3 à 4 minuten laten smelten.
Aardappelsalade naast gesmolten kaas scheppen.
Serveren met gemengde salade.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
41
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
33
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Salade
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch