Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
koolrabi's
▢
zout
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
bosuitjes
▢
2
takjes
salie
uit zakje verse Italiaanse kruiden 20 g
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
8
lamskoteletjes
▢
3
eetlepels
mosterd
grove
▢
zwarte peper
versgemalen
Instructies
Koolrabi's schillen en in kleine blokjes snijden.
Blokjes in kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Koolrabi overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
Goed laten uitlekken.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Salie in reepjes snijden.
In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin koolrabi met knoflook ca. 1 minuut roerbakken.
Gedeelte van bosuitjes voor garnering achterhouden, rest door koolrabimengsel scheppen.
Helft van salie toevoegen en geheel ca. 4 minuten op matig vuur bakken tot koolrabi begint te kleuren.
Regelmatig omscheppen.
Intussen lamskoteletjes met mosterd inwrijven.
In koekenpan rest van olie verhitten en hierin lamskoteletjes in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
Koolrabimengsel over borden verdelen en lamskoteletjes erop leggen.
Bestrooien met zout en peper naar smaak.
Garneren met rest van salie en ringetjes bosui.
Serveren met aardappelpuree.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
32
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Nederland