Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
krieltjes
ongeschilde
▢
300
gr
spinazie
panklare
▢
500
gr
cherry trostomaten
▢
400
g
zalm
filet / verse
▢
2
dl
dressing Aglio
fles
Instructies
Ovengrill voorverwarmen.
Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen.
Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.
Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen.
Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven.
Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven).
Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen.
Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.
Voedingswaarden
Calories:
530
kcal
|
koolhydraten:
51
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
26
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vis
/
Zalm