Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselpotje met verse kruiden
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mosselpan
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
1
teentje
knoflook
▢
25
g
bieslook
▢
30
g
peterselie
▢
15
g
kervel
verse
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
tablet
visbouillon
▢
2½
dl
droge witte wijn
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
ui
Instructies
Mosselen grondig wassen onder koud stromend water.
Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen.
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
Bieslook in stukjes van 1 cm knippen.
Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken.
Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
In mosselpan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen.
Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen.
Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen.
Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn.
Pan af en toe goed omschudden.
Ongeopende schelpen verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
445
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland