5theelepelscustardkant-en-klaar of zelfgemaakt, zie onderstaand recept
Voor de custard:
250mlmelk
2eidooiers
50gramsuiker
0.5vanillestokjein de lengte gesneden
Instructies
Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
Klop de eidooiers in een kom samen met de suiker.
Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte custard toe.
Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim begint te vormen.
Bedek de koffie custard met het karamel melkschuim.