Weense kruidkoekkoffie
Recept afdrukken
No ratings yet

Weense Kruidkoekkoffie met Honing en Walnoot

Espresso kopje (80 ml)
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Oostenrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1
calorieën: 120kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kopje Dharkan espresso 40 ml
  • 1 theelepel honing
  • 1 stukje kruidkoek
  • Slagroom
  • Stukjes walnoot

Instructies

  • Schenk de honing onderin het espresso-kopje.
  • Zet het kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml) op de honing in het kopje.
  • Voeg een mooie toef slagroom toe en garneer met de stukjes walnoot.
  • Serveer met stukjes kruidkoek.
  • Geniet van deze heerlijke Weense kruidkoekkoffie met honing en walnoot!

Notities

Deze Weense kruidkoekkoffie gaat goed samen met een glas amaretto.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 8g | Zout: 0.1mg | Sugar: 5g

Koffiecustard met karamel melkschuim
Recept afdrukken
No ratings yet

Koffiecustard met Karamel Melkschuim

De toppunten van verwennerij! Een romige wolk melk en vanille custard met toffee smaak.
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1
calorieën: 270kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de koffie:

  • 1 Volluto espresso
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel karamelsiroop
  • 5 theelepels custard kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie onderstaand recept

Voor de custard:

  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 0.5 vanillestokje in de lengte gesneden

Instructies

  • Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
  • Klop de eidooiers in een kom samen met de suiker.
  • Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
  • Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
  • Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
  • Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
  • Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
  • Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte custard toe.
  • Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim begint te vormen.
  • Bedek de koffie custard met het karamel melkschuim.
  • Geniet ervan.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 0.2mg | Sugar: 30g