Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van reuzenbonen met spinazie
AH 12 maanden Lekker Eten Nabereiden Een originele variatie op de klassieke Griekse salade. Serveer met warme pitabroodjes.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
rode ui
in dunne ringen
▢
1½
el
rodewijnazijn
▢
5
el
olijfolie
▢
1
blik
reuzenbonen
425 g
▢
3
pomodori tomaten
▢
2
el
verse dille
verse fijngehakt
▢
150
g
spinazie
▢
150
g
witte kaasblokjes
▢
2
el
croutons
met zwarte peper en zout
Instructies
Voorbereiden:
Meng in een wijde schaal de uiringen met de azijn en marineer ze 5 minuten.
Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
Spoel intussen de bonen in een zeef onder koud stromend water af.
Snijd de tomaten in stukjes.
Meng de bonen, tomaten en dille door de olie.
Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken.
Bereiden
Schep de spinazie luchtig door de bonen in de schaal.
Verkruimel de kaas grof en strooi dit samen met de croutons over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten