Salade van reuzenbonen met spinazie

AH 12 maanden Lekker Eten Nabereiden Een originele variatie op de klassieke Griekse salade. Serveer met warme pitabroodjes.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui in dunne ringen
  • el rodewijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 blik reuzenbonen 425 g
  • 3 pomodori tomaten
  • 2 el verse dille verse fijngehakt
  • 150 g spinazie
  • 150 g witte kaasblokjes
  • 2 el croutons met zwarte peper en zout

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng in een wijde schaal de uiringen met de azijn en marineer ze 5 minuten.
  • Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
  • Spoel intussen de bonen in een zeef onder koud stromend water af.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Meng de bonen, tomaten en dille door de olie.
  • Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken.
  • Bereiden
  • Schep de spinazie luchtig door de bonen in de schaal.
  • Verkruimel de kaas grof en strooi dit samen met de croutons over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten