Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante groentebuideltjes
met slasa rosso en sweet chilli yoghurtsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Groentebuideltje
▢
8
rijstvellen
voor springrolls (10x10 cm)
▢
150
gram
bami groenten
fijn gesneden
▢
50
ml
ketjap manis
▢
12
ml
gembersiroop
▢
0.5
theelepel
sambal
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
8
lange sprieten
bieslook
Salsa rosso
▢
2
gram
peterselie
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
80
gram
ui
fijngesnipperd
▢
2
gram
zout
▢
2
gram
peper
grof gemalen
▢
7
gram
mosterd
fijn
▢
3
ml
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
10
gram
tomatenpuree
▢
20
gram
tomaat
in blokjes
Sweet chilli yoghurtsaus
▢
20
ml
honing
▢
1
snufje
zout
▢
45
ml
water
▢
12
gram
spaanse peper
versgemalen
▢
5
gram
gember
versgemalen
▢
3,5
ml
sojasaus
▢
2
gram
tomatenpuree
▢
5
ml
citroensap
▢
10
gram
crême fraiche
▢
60
ml
volle yoghurt
▢
60
gram
mayonaise
▢
2
gram
peterselie
fijngehakt
Gepofte cherrytomaatjes
▢
12
tomaat
aan de tak
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
4
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
peper
▢
zout
Instructies
Groentebuideltje
Doe de ketjap, de gembersiroop, de sambal en de knoflook samen in een beslagkom en mix door elkaar.
Meng de groenten erdoorheen en laat een half uur intrekken
Leg een rijstvel op een snijplank en smeer met een kwastje de randen in met water.
Knijp de groenten goed uit en leg een handje in et midden van het velletje.
Pak de puntjes bij elkaar, vouw het buideltje dicht en knoop er een bieslook sprietje omheen.
Herhaal dit met alle buideltjes
Salsa rosso
Verwarm de olijfolie in de pan en voeg al roerende alle ingrediënten (op de tomatenblokjes na) toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel even goed doorwarmen.
Voeg tot slot al roerende de tomatenblokjes toe en laat afkoelen.
Sweet chili yoghurtsaus
Giet water in een steelpan en voeg de Spaanse peper, de gember, de honing, de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en het zout toe.
Breng het geheel al roerende aan de kook.
Laat het goed afkoelen
breng de Crème fraîche de yoghurt, de mayonaise en de peterselie erdoor.
Bewaar het in de koeling
Gepofte cherrytomaatjes
Knip de tomaatjes per drie los van de streng
Leg deze in een ovenschaal.
Maak een papje van de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Pof de tomaatjes vier minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Laat de tomaatjes afkoelen
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmaak van het bord
Neem vier tapasschaaltjes.
Verdeel hier de Salsa rosso over.
Giet de sweet chilli yoghurtsaus in een zigzaggende beweging over de Salsa rosso.
Frituur de acht buideltjes op 180 graden totdat ze mooi bruin zijn
leg twee buideltjes per bordje op de Salsa rosso.
Leg hier een trosje van de drie gepofte tomaatjes bij en maak het geheel af met een takje kervel
Eet smakelijk van dit recept van Rob van de Velde Chef kok bij '
t Zusje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Tapas
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch