Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensalade met garnalen
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
vleestomaten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
witte wijnazijn
▢
zout
▢
peper
▢
15
sprietjes
bieslook
▢
125
g
roze garnalen
▢
1
stronkje witlof
Instructies
In pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en in kom bewaren.
Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Tomatenvocht en zaadjes boven andere kom door een kleine zeef wrijven.
Tomatensap, olie en azijn tot dressing roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
4 Sprietjes bieslook elk in stukken van ca. 3 cm knippen en apart houden.
Rest van bieslook boven dressing fijnknippen.
Garnalen grof hakken.
Tomatenblokjes, garnalen en 4 eetlepels dressing door elkaar scheppen.
8 Blaadjes van witlof nemen, wassen en uitslaan (rest van witlof wordt niet
gebruikt).
Op vier bordjes in midden tomatensalade scheppen, 2 blaadjes Witlof ernaast
leggen, zodat ze elkaar iets overlappen.
Dressing over salade en witlof verdelen.
Garneren met bieslook.
Serveren met foccacia (Italiaanse broodsoort, AH).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Jaargetijde:
Snel te maken