Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Javaanse saté
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de saté
▢
4
stokjes
varkenssaté
gemarineerd
▢
1
zakje
casave
▢
20
gram
gebakken uitjes
Voor de Javaanse satésaus
▢
20
gram
knoflook
▢
30
gram
basterdsuiker
▢
45
gram
limoensap
▢
15
gram
gembersiroop
▢
190
gram
ketjap manis
▢
10
gram
komijnzaad
▢
15
gram
parikapoeder
▢
30
gram
expresso
▢
200
gram
kokosmelk
▢
zonnebloemolie
Instructies
Pers de knoflook uit en fruit deze in de zonnebloemolie
Breng het geheel aan de kook en laat tien minuten trekken op laag vuur.
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
Bak de saté in een koekenpan om en om bruin en leg op een bordje zodra deze gaar is.
Doe er de Javaanse satésaus over en strooi de gebakken uitjes eroverheen.
Leg de casave naast de saté op het bordje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Tapas
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië