Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm met zwarte olijven
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron folie,
lage magnetronschaal doorsnede ca. 24 cm
Ingrediënten
▢
600
gr
zalmmoten
▢
1
dunne
prei
▢
8
zwarte olijven zonder pit
▢
25
g
boter of margarine
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
dl
visfond
pot á 380 ml, AH,
▢
1
theelepel
ansjovisboter
Royal Mail,
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml, AH,
▢
2
theelepels
aardappelmeel
▢
zout
▢
witte peper
▢
½
eetlepel
citroensap
Instructies
Zalm besprenkelen met citroensap.
Prei schoonmaken, wassen en witte deel in stukken van ca. 8 cm snijden (groen van prei wordt niet gebruikt).
Stukken halveren en in lange dunne repen snijden.
Olijven in lengte halveren en in dunne reepjes snijden.
In magnetronkommetje boter op vol vermogen (700 Watt) in ca. 1 minuut laten smelten.
Schaal invetten met helft van gesmolten boter.
Preireepjes in schaal leggen en ca. 1 minuut op vol vermogen fruiten.
Preireepjes omscheppen.
Zalm op prei leggen en besprenkelen met rest van gesmolten boter.
Zalm afgedekt in ca. 8 á 10 minuten op helft van vermogen (350 Watt) bijna gaar laten worden. ca. 3 á 4 minuten laten nagaren.
Intussen wijn, fond en ansjovisboter in magnetronschaaltje doen en in ca. 4 minuten op vol vermogen laten inkoken.
Crème fraîche mengen met aardappelmeel.
Door vocht roeren en ca. 1/2 minuut op vol vermogen meewarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zalm met prei over vier borden verdelen.
Saus half erop en ernaast scheppen.
Olijfreepjes erover verdelen.
Serveren met gekookte krielaardappeltjes of aardappelpuree en tomatensla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm