Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Bulgursalade met Gerookte Makreel
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
Bulgur
275 g
▢
400
gram
tomaten
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
½
eetlepel
harissa
▢
100
ml
vers geperst granaatappelsap
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
bosuitjes
in dunne ringetjes
▢
2
eetlepels
verse peterselie
fijngehakt
▢
2
eetlepels
verse munt
fijngehakt
▢
2
kropjes
little gem
blaadjes losgemaakt
▢
300
gram
gerookte makreelfilet
in stukken
Instructies
Doe de bulgur in een kom en voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat.
Laat 15-20 minuten wellen.
Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
Roer in een grote kom de tomatenpuree, harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing.
Meng ook de blokjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor.
Laat de salade bij voorkeur 1 uur marineren.
Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop.
Verdeel de makreel erover en bestrooi met de resterende bosui, peterselie en munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de pittigheid van de harissa en de rijke smaak van de makreel.
Voedingswaarden
Calories:
625
kcal
|
koolhydraten:
61
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
31
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Mediterraan