Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus van Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Wok
Ingrediënten
▢
3
bosuitjes
▢
4
varkensschnitzels
▢
100
g
rauwe ham
vleeswaren
▢
20
g
Italiaanse kruidenmix
verse
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
450
g
minikrieltjes
voorgekookte
▢
4
eetlepels
Marsala
▢
65
ml
slagroom
▢
zout
▢
peper
▢
12
zwarte olijven
zonder pit
Instructies
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Varkensschnitzel en rauwe ham in reepjes snijden.
Tijm en rozemarijn van takjes rissen en met rest van kruiden fijn snijden.
In wok 2 eetlepels olie verhitten en krieltjes al omscheppend ca. 10 minuten goudbruin bakken.
Krieltjes op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Rest van olie in wok verhitten.
Eenderde van bosui voor garnering apart houden, rest ca. 30 seconden roerbakken. Varkensschnitzel toevoegen en in ca. 2 minuten rondom bruinbakken.
Ham, kruiden en krieltjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken, tot vlees gaar is.
Afblussen met marsala, room erdoor roeren en geheel op smaak brengen met zout en peper. Garneren met olijven en achtergehouden bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië