Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse minestronesoep
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
g
fusilli
pasta
▢
2
kleine
rode uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
150
g
haricots verts
▢
8
snijbonen
▢
4
stengels
bleekselderij
▢
½
venkelknol
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3
tablet
groentebouillon
▢
1
ciabattina
▢
4
eetlepels
pesto
▢
15
g
basilicum
verse
▢
100
g
Parmezaan
geraspte
Instructies
Pasta beetgaar koken.
Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Knoflook pellen en fijnsnipperen.
Steeltjes van haricots verts snijden.
Snijbonen schuin in ruiten snijden.
Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
Bouillon aan de kook brengen.
Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kaas er apart bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch