Wellen de braadworsten gedurende 5 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui zachtjes glazig.
Snijd de braadworsten in plakjes en leg ze dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de gebakken ui erover.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom en voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet het eimengsel over de braadworsten en aardappelschijfjes in de ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover.
Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30-40 minuten goudbruin en gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze aardappel-braadworst gratin met gekarameliseerde worteltjes.
Gekarameliseerde Worteltjes:Smoor plakjes wortel in wat boter met een schepje donkere basterdsuiker en een beetje water tot ze gaar zijn. De worteltjes worden zo heerlijk zoet en kleverig.