Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietjessalade met rode ui
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
2
eetlepels
rode-wijnazijn
▢
3
eetlepels
walnootolie
▢
½
theelepel
gemberpoeder
of kaneel
▢
versgemalen zwarte peper
▢
500
gr
bietjes
gekookte
▢
7½
gr
verse koriander
Instructies
Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen.
Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak.
Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten.
Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken).
Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.
Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch