Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Makreel met Tomaten en Krielaardappelsalade
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovengrill
ovenschaaltjes
slaschaal
Ingrediënten
▢
500
g
krielaardappeltjes
gehalveerd
▢
1
citroen
▢
1
gestoomde makreel
▢
4
trostomaten
in plakken
▢
2
tl
Provençaalse kruiden
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
4
el
olijfolie
▢
3
bosuitjes
in ringetjes
Instructies
Verwarm de ovengrill voor.
Kook de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.
Snijd de helft van de citroen in dunne partjes en pers de andere helft uit.
Neem de makreelfilets van de graat en verdeel ze in 4 stukken.
Verdeel de plakjes tomaat over ovenschaaltjes, leg de makreel en citroenpartjes erop.
Strooi de Provençaalse kruiden en royaal zwarte peper erover, druppel 1 eetlepel olie over het geheel.
Schuif de schaaltjes 10 cm onder de hete grill en laat het gerecht in 8-10 minuten door en door heet worden.
Klop in een slaschaal de rest van de olie met het citroensap, zout en peper naar smaak tot een dressing.
Giet de krieltjes af en schep ze met de bosuitjes door de dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De krachtige smaak van makreel en de frisheid van de citroen vragen om een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken