Gegrilde Makreel met Tomaten en Krielaardappelsalade

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g krielaardappeltjes gehalveerd
  • 1 citroen
  • 1 gestoomde makreel
  • 4 trostomaten in plakken
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 el olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Kook de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.
  • Snijd de helft van de citroen in dunne partjes en pers de andere helft uit.
  • Neem de makreelfilets van de graat en verdeel ze in 4 stukken.
  • Verdeel de plakjes tomaat over ovenschaaltjes, leg de makreel en citroenpartjes erop.
  • Strooi de Provençaalse kruiden en royaal zwarte peper erover, druppel 1 eetlepel olie over het geheel.
  • Schuif de schaaltjes 10 cm onder de hete grill en laat het gerecht in 8-10 minuten door en door heet worden.
  • Klop in een slaschaal de rest van de olie met het citroensap, zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Giet de krieltjes af en schep ze met de bosuitjes door de dressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De krachtige smaak van makreel en de frisheid van de citroen vragen om een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken