Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalm met aardappelsalade
Allerhande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
900
gr
aardappelblokjes
panklare
▢
1
citroen
▢
125
ml
zure room
▢
½
theelepel
gedroogde munt
▢
1
komkommer
in blokjes
▢
2
eetlepels
olie
▢
37½
gr
veldsla
▢
500
g
zalmfilet
in 4 gelijke stukken
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
1
eetlepel
kappertjes
Instructies
In verpakking van aardappeldobbeltjes enkele gaatjes prikken en zakken na elkaar in 4
minuten in magnetron verwarmen.
Intussen citroen schoonboenen en ½ theelepel schil eraf raspen. Helft van citroen in plakjes
snijden en plakjes halveren.
Rest van citroen uitpersen.
Saus kloppen van citroenrasp, zure room, mintblaadjes en zout en peper naar smaak.
Komkommer wassen, in de lengte halveren, van zaadlijsten ontdoen en in plakjes snijden.
Citroensap (1 theelepel bewaren), olie (1 theelepel bewaren) en zout en peper naar smaak
mengen en door komkommer en veldsla scheppen.
Grillpan verhitten.
Zalmfilets zeer dun met rest van olie bestrijken.
Zalm in 3 minuten per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen.
Zalm met zout en peper bestrooien en met rest van citroensap besprenkelen.
Gare aardappelblokjes met helft van ui, helft van kappertjes en zure roomsaus omscheppen.
Komkommersalade over vier borden verdelen.
Aardappelsalade ernaast scheppen en met rest van ui en kappertjes bestrooien.
Zalm schuin op aardappelsalade leggen.
Citroenplakjes apart erbij serveren om over vis te sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Extra aanwijzing
Snel te maken