Gegrilde Zalmfilet met Frisse Aardappelsalade
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
- 900 g panklare aardappelblokjes
- 1 citroen
- 125 ml zure room
- ½ tl gedroogde munt
- 1 komkommer in blokjes
- 2 el olie
- 37½ g veldsla
- 500 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 el kappertjes
Instructies
- Prik enkele gaatjes in de verpakking van de aardappelblokjes en verwarm de zakken na elkaar in 4 minuten in de magnetron.
- Boen de citroen schoon.
- Rasp de schil van de helft van de citroen en snijd de andere helft in plakjes, die je vervolgens halveert.
- Pers de rest van de citroen uit.
- Klop een saus van de citroenrasp, zure room, gedroogde munt, zout en peper naar smaak.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
- Meng het citroensap (bewaar 1 theelepel), de olie (bewaar 1 theelepel) en zout en peper naar smaak en schep dit door de komkommer en veldsla.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de zalmfilets dun met de rest van de olie.
- Gril de zalmfilets 3 minuten per zijde, tot ze van buiten bruin en van binnen rosé zijn.
- Bestrooi de zalm met zout en peper en besprenkel met de rest van het citroensap.
- Meng de gare aardappelblokjes met de helft van de gesnipperde ui, de helft van de kappertjes en de zure roomsaus.
- Verdeel de komkommersalade over vier borden.
- Schep de aardappelsalade ernaast en bestrooi met de rest van de ui en kappertjes.
- Leg de gegrilde zalmfilets schuin op de aardappelsalade.
- Serveer apart de citroenplakjes om over de vis te sprenkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past goed bij de frisse smaken van de aardappelsalade en de zalm.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Sugar: 3 g