Gegrilde Zalmfilet met Frisse Aardappelsalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 900 g panklare aardappelblokjes
  • 1 citroen
  • 125 ml zure room
  • ½ tl gedroogde munt
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 el olie
  • 37½ g veldsla
  • 500 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 el kappertjes

Instructies

  • Prik enkele gaatjes in de verpakking van de aardappelblokjes en verwarm de zakken na elkaar in 4 minuten in de magnetron.
  • Boen de citroen schoon.
  • Rasp de schil van de helft van de citroen en snijd de andere helft in plakjes, die je vervolgens halveert.
  • Pers de rest van de citroen uit.
  • Klop een saus van de citroenrasp, zure room, gedroogde munt, zout en peper naar smaak.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng het citroensap (bewaar 1 theelepel), de olie (bewaar 1 theelepel) en zout en peper naar smaak en schep dit door de komkommer en veldsla.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de zalmfilets dun met de rest van de olie.
  • Gril de zalmfilets 3 minuten per zijde, tot ze van buiten bruin en van binnen rosé zijn.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper en besprenkel met de rest van het citroensap.
  • Meng de gare aardappelblokjes met de helft van de gesnipperde ui, de helft van de kappertjes en de zure roomsaus.
  • Verdeel de komkommersalade over vier borden.
  • Schep de aardappelsalade ernaast en bestrooi met de rest van de ui en kappertjes.
  • Leg de gegrilde zalmfilets schuin op de aardappelsalade.
  • Serveer apart de citroenplakjes om over de vis te sprenkelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past goed bij de frisse smaken van de aardappelsalade en de zalm.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken