Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Tagliatelle met Kabeljauw in Puttanesca Saus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
aubergine
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
pot
pastasaus puttanesca
350 g
▢
250
g
groene en witte tagliatelle
▢
240
g
kabeljauwfilet
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
Instructies
Pel en snipper de ui.
Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd de rest in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui.
Voeg de aubergineblokjes toe en bak deze enkele minuten mee.
Voeg de pastasaus toe en spoel de pot een beetje om met water om alle saus eruit te halen.
Voeg dit water ook toe aan de saus.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Bereid intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe aan de saus in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
Serveer de tagliatelle met de puttanesca-vissaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de pasta eventueel met wat verse basilicumblaadjes voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
490
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken