1kleinekruimige aardappelca. 75 g, in kleine blokjes
1theelepelolie of vloeibare margarine
75gbroccoliin kleine roosjes
30gkabeljauwfiletin blokjes
Instructies
Verwijder de zaadjes uit de cherrytomaatjes.
Kook de aardappelblokjes gaar in een pan met weinig water.
Verhit intussen olie in een pan en smoor de broccoli en tomaatjes in 7 minuten op zacht vuur afgedekt gaar.
Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 5 minuten gaar worden.
Giet de aardappels af en vang het kookvocht op.
Doe de gekookte aardappel, vis en groenten in een kom en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg indien nodig een klein scheutje kookvocht toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Geniet van deze romige kabeljauw-broccoli puree als voedzaam hoofdgerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige kabeljauw-broccoli puree gaat goed samen met een frisse Sauvignon Blanc. De verfrissende citrusaroma's van de wijn zullen de lichte en delicate smaken van het gerecht aanvullen.