Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes gedurende 2 minuten.
Voeg de gekruide kipfilethaasjes toe en bak ze rondom bruin gedurende ongeveer 4 minuten.
Roer de tomatenblokjes en de Italiaanse groentemix door het mengsel in de pan.
Laat het gerecht afgedekt ongeveer 8 minuten sudderen op matig vuur, af en toe roerend.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
Roer de gehalveerde olijven en de rest van de olijfolie door de warme puree.
Verdeel de olijvenaardappelpuree over vier borden en leg de kip piri piri er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Portugese Vinho Verde past perfect bij dit pittige gerecht. De frisheid van de wijn en de lichte tinteling zorgen voor een mooie balans met de kruidige kip en de romige aardappelpuree.