Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kipcurry met Paksoi en Woknoedels
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
grote koekenpan
pan
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
80
g
korma currypasta
▢
400
g
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
248
g
woknoedels
▢
2
struiken paksoi
▢
5
eetlepels
olie
Instructies
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de gesnipperde ui met de korma currypasta tot het geurig wordt.
Voeg de blokjes kip toe en bak ze op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, waarbij je de blokjes regelmatig omschept.
Kook de woknoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breek de bladeren van de paksoi los van de stronk en snijd ze in grove stukken.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn.
Serveer de gekookte woknoedels in vier diepe borden, met daarop de romige kipcurry en de gebakken paksoi ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een flinke schep volle kokosmelk voor een nog romiger gerecht.
Voor vegetariërs:
Vervang de kip door tofu of vegetarische roerbakblokjes.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij