Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Risotto met Witte Asperges en Gerookte Kip
Deze romige risotto met witte asperges, gerookte kip en een frisse room-citroensaus is een perfecte lentecombinatie.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
Garde
snijplank
koksmes
Ingrediënten
▢
250
gram
risotto rijst
gekookt met witte wijn
▢
1
kg
geschilde witte asperges
in stukjes gesneden en voorgekookt
▢
250
gram
gerookte kip
in blokjes gesneden
▢
100
gram
diepvrieserwten
ontdooid
▢
4
hardgekookte eieren
in partjes gesneden
▢
Roomsaus met citroen
kant-en-klaar of zelfgemaakt
▢
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Kook de risotto rijst volgens de instructies op de verpakking, voeg een scheut witte wijn toe tijdens het koken voor extra smaak.
Kook de gesneden witte asperges tot ze beetgaar zijn.
Meng de voorgekookte asperges met de ontdooide erwten en houd dit mengsel warm.
Verhit een koekenpan en warm de gerookte kipblokjes kort op.
Voeg de warme gerookte kipblokjes toe aan de risotto samen met het asperge-erwtenmengsel.
Roer alles voorzichtig door elkaar.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de risotto en meng deze erdoor.
Maak het gerecht af met een royale hoeveelheid room-citroensaus voor een romige en frisse toets.
Serveer de risotto direct en garneer met partjes hardgekookt ei.
Optioneel kun je er een groene salade bij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij