Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sappige Stoofperen met Appelazijn
Deze stoofperen met appelazijn en kaneel zijn de ideale herfsttraktatie. Ze zijn zacht, smaakvol en perfect voor bij een warme maaltijd of als tussendoortje.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
schilmes,
snijplank
Ingrediënten
▢
1
kg
stoofperen
▢
5
cl
appelazijn
▢
1
kaneelstokje
▢
Bosbessensap
optioneel
▢
Diksap
optioneel
▢
Water
▢
Agavesiroop
optioneel
Instructies
Schil de stoofperen en snijd ze in stukken.
Zet de peren in een pan met ruim water.
Voeg kaneel, diksap, bosbessensap, en eventueel agavesiroop toe.
Voeg een beetje geraspte citroenschil of een scheutje appelazijn toe voor een frisse smaak.
Breng aan de kook en zet het vuur laag, laat 2 uur zachtjes koken.
Controleer de peren op gaarheid en serveer warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling, voor een mooie balans met de zoete peren.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
0
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch