Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doperwtjes Crème Soep met groenten en gamba's
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
verse doperwtjes
▢
120
g
courgette
▢
100
g
wortel
▢
4
asperges
▢
2
sjalotjes
▢
12
gamba's
▢
1
lente-uitje
▢
Laurier
▢
Tijm
▢
Groentebouillon
▢
Olijfolie
▢
Zout
▢
Witte peperkorrels
Instructies
Snijd het lente-uitje in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje
olijfolie, samen met 1 takje tijm en 1 blaadje laurier.
Voeg de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg ongeveer een halve liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 25 minuten koken.
Snijd ondertussen de schil van de courgette, evenals de wortel en asperges, in reepjes.
Snijd de sjalotjes in plakjes.
Bak dit mengsel op hoog vuur in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na 4
minuten de in stukjes gesneden gepelde gamba's toe, samen met zout en peper, en bak nog
2 minuten.
Verwijder de takje tijm en het blaadje laurier uit de soep zodra deze klaar is.
Pureer de soep.
Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en gamba's.
Voeg wat versgemalen witte peper en een scheutje olijfolie toe voor de finishing touch.
Dit voorgerecht is een heerlijke combinatie van smaken en texturen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië