1kleineSpaanse peperzaadjes verwijderd en fijngehakt
3eetlepelssojaolie
1eetlepelvloeibare honing
5eetlepelssojasaus
5eetlepelsbouillon naar keuzebijvoorbeeld groente- of kippenbouillon
Instructies
Snijd de Spaanse peper open en verwijder de zaadlijsten.
Hak de peper vervolgens fijn.
Meng de fijngehakte peper in een mengkom met de sojaolie, vloeibare honing, sojasaus en bouillon.
Roer alles goed door elkaar totdat de ingrediënten goed gemengd zijn.
Proef de chilisaus en pas eventueel de smaak aan door meer sojasaus of honing toe te voegen naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pittige chilisaus is perfect als dipsaus voor springrolls, samosa's of als smaakmaker bij Aziatische gerechten.
Je kunt de pittigheid van de saus aanpassen door meer of minder van de Spaanse peper toe te voegen.
Bewaar de chilisaus in een afgesloten potje in de koelkast.