Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Kalkoen met Cranberry-Vulling
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
hele
kalkoen
ongeveer 5-6 kg
▢
Zout en zwarte peper naar smaak
▢
1
kopje
boter
gesmolten
▢
2
kopjes
verse cranberries
▢
1
kopje
suiker
▢
1
kopje
kippenbouillon
▢
1
ui
fijngehakt
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
kopje
gehakte selderij
▢
1
eetlepel
verse tijmblaadjes
▢
1
eetlepel
verse rozemarijnblaadjes
▢
1
eetlepel
verse salieblaadjes
▢
1
kopje
gehakte walnoten
▢
8
sneetjes
oud brood
in blokjes gesneden
▢
Extra tijm
rozemarijn en salie voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de kalkoen van binnen en van buiten af en dep hem droog met keukenpapier.
Bestrooi de binnenkant van de kalkoen met zout en peper.
In een grote kom meng je cranberries, suiker, kippenbouillon, ui, knoflook, selderij, tijm, rozemarijn, salie, walnoten en broodblokjes.
Vul de kalkoen met het cranberry-mengsel.
Bind de poten van de kalkoen samen met keukentouw en leg de kalkoen in een grote braadslee.
Bestrijk de buitenkant van de kalkoen met gesmolten boter en bestrooi met zout en peper.
Bak de kalkoen ongeveer 3-4 uur, afhankelijk van de grootte, tot de interne temperatuur 75°C is.
Laat de kalkoen 20-30 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Garneer met extra kruiden en serveer met de cranberry-vulling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Feestdagen etc
Kerst