Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Velouté de Courgettes
Courgettesoep
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Meloenboor
Ingrediënten
▢
15
g
boter
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
1
bosje
waterkers
grof gesneden
▢
2
kleine
courgettes
ongeschild
▢
Zout
peper
▢
1
liter
groentebouillon
van tablet
▢
1
dl
slagroom
Instructies
Voorbereiding:
Bak de gesnipperde sjalotjes in boter gedurende 5 minuten.
Voeg grof gesneden waterkers toe aan het sjalotmengsel.
Gebruik een meloenboor om 7 bolletjes per persoon uit de ongeschilden courgette te steken.
Kook de courgettebolletjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
Snijd de rest van de courgettes in stukken en voeg deze met zout en peper toe aan het sjalotmengsel.
Bak nog 10-15 minuten zacht.
Bereiding:
Pureer het mengsel in een keukenmachine.
Zeef de puree.
Voeg warme groentebouillon toe aan de gezeefde puree.
Breng de soep aan de kook.
Roer de room, zout en peper door de soep en verwarm alles goed.
Verdeel de soep over kommen en garneer met de courgettebolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke velouté de courgettes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst