Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraad à la Bobonne
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kalkoengebraad
▢
¼
liter
room
▢
1
grote
doos ananas met sap
▢
Mosterd
▢
50
g
maïzena
▢
50
g
boter
▢
Erwten
▢
Wortelen
▢
Kroketten
Instructies
Smeer het gebraad in met mosterd.
Braad het vlees aan en laat het op zacht vuur gedurende 20 minuten braden,
regelmatig omdraaien en bedekken met de saus.
Laat het geheel nog ongeveer 30 minuten sudderen.
Giet de helft van het ananassap bij het vlees en laat nog eens 30 minuten sudderen.
Doe de room en de rest van het ananassap in een kom, klop het lichtjes op samen
met de helft van de maïzena en voeg het toe aan het sap.
Laat de saus al roerend doorkoken zonder vlees; indien de gewenste dikte nog niet is bereikt, kan de saus verder worden ingedikt.
Plaats het vlees kort terug in de saus om op te warmen zonder te koken.
Serveer met erwten en kroketten.
Het kalkoengebraad kan ook vervangen worden door een varkensgebraad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit traditionele Belgische gerecht, gebraad à la Bobonne, met een heerlijke saus van ananas en room!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Land van herkomst
België