100goud witbroodzonder korst, in blokjes van 1½ cm gesneden
1stengelbleekselderijfijngehakt
4blaadjesbladselderijfijngehakt
1blikjetonijn op olie135 g, uitgelekt
4eetlepelsmayonaise
1limoenin partjes
Eikebladslater garnering
Voor de dressing:
1eetlepelwitte wijnazijn
Zout naar smaak
Versgemalen zwarte peper naar smaak
3eetlepelsolijfolie
Instructies
Meng in een kleine kom de fijngehakte knoflook, cayennepeper en melk.
Zet opzij.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Besprenkel de blokjes met limoensap om verkleuring te voorkomen.
Doe de broodblokjes, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise in een grote schaal en meng voorzichtig.
Voeg het melkmengsel en 1-2 eetlepels limoensap toe aan de salade en meng alles opnieuw voorzichtig.
Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
Maak ondertussen de dressing door de witte wijnazijn, zout, peper en olijfolie te mengen.
Leg de eikebladsla in kommen, verdeel de tonijn-avocado salade erover en garneer met partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Verdejo uit Spanje of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij deze tonijn-avocado salade. Hun citrusachtige tonen en levendige zuurgraad complimenteren perfect de frisheid van de avocado en de tonijn.