Tonijn-Avocado Salade met Crispy Broodblokjes
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- ¼ theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels melk
- 1 rijpe avocado
- 2-3 eetlepels limoensap
- 100 g oud witbrood zonder korst, in blokjes van 1½ cm gesneden
- 1 stengel bleekselderij fijngehakt
- 4 blaadjes bladselderij fijngehakt
- 1 blikje tonijn op olie 135 g, uitgelekt
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 limoen in partjes
- Eikebladsla ter garnering
- Voor de dressing:
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Meng in een kleine kom de fijngehakte knoflook, cayennepeper en melk.
- Zet opzij.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Besprenkel de blokjes met limoensap om verkleuring te voorkomen.
- Doe de broodblokjes, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise in een grote schaal en meng voorzichtig.
- Voeg het melkmengsel en 1-2 eetlepels limoensap toe aan de salade en meng alles opnieuw voorzichtig.
- Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
- Maak ondertussen de dressing door de witte wijnazijn, zout, peper en olijfolie te mengen.
- Leg de eikebladsla in kommen, verdeel de tonijn-avocado salade erover en garneer met partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Verdejo uit Spanje of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij deze tonijn-avocado salade. Hun citrusachtige tonen en levendige zuurgraad complimenteren perfect de frisheid van de avocado en de tonijn.