Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Paprika Feta Dip
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
foodprocessor
Siliconen Spatelset
Ingrediënten
▢
50
gram
feta
▢
130
gram
Griekse yoghurt
▢
5
blaadjes
verse munt
▢
3
takjes
peterselie
▢
2
rode puntpaprika's
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
teen
knoflook
▢
1
theelepel
oregano
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
½
theelepel
Hot & Spicy kruidenmix
optioneel
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Scrocchi toastjes
voor het serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Grill ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel.
Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
Voeg Griekse yoghurt, tweederde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
Voeg indien gewenst Hot & Spicy kruidenmix toe voor extra pit.
Mix alle ingrediënten tot een gladde dip.
Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
Verkruimel de overgebleven feta en strooi deze over de dip.
Hak de verse munt en peterselie fijn en strooi deze ook over de dip.
Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gegrilde paprika feta dip is heerlijk als snack of als onderdeel van een buffet.
Serveer het met scrocchi toastjes voor een knapperige textuur.
.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaak van deze dip.
Voedingswaarden
Serving:
2
eetlepels dip
|
Calories:
85
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.8
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Saus