Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse Bossche Bol Traktatie
Porties:
8
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 Spuitzakken
Keukenmachine of garde
Ronde smalle spuitmond
Ronde brede spuitmond
Siliconen spatels
Ingrediënten
Soezen:
▢
200
gram
ei
▢
200
milliliter
water
▢
100
gram
bloem
▢
100
gram
boter
▢
Snuf
zout
Chocoladefondant:
▢
275
gram
pure chocolade
▢
200
gram
suiker
▢
150
milliliter
water
▢
15
gram
cacao
Slagroom:
▢
600
milliliter
slagroom
▢
1
eetlepel
kristalsuiker
Instructies
Breng water met boter aan de kook in een pan.
Voeg vervolgens bloem en zout toe en roer goed door.
Laat het beslag garen totdat het dikker wordt en aan de bodem van de pan blijft plakken.
Haal van het vuur en voeg één voor één de eieren toe, meng goed na elke toevoeging.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een grote spuitmond en spuit acht gelijke bollen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de soezen ongeveer 21 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Klop de slagroom met suiker op tot stijve pieken.
Doe de slagroom in een spuitzak met een kleine spuitmond en bewaar in de koelkast.
Breng water, suiker en cacao aan de kook in een pan.
Voeg de pure chocolade toe en roer tot alles goed gemengd is.
Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Maak een klein gaatje aan de onderkant van elke soes en vul ze royaal met de opgeklopte slagroom.
Doop vervolgens de gevulde soezen ondersteboven in de chocoladefondant en laat ze afkoelen tot de chocolade gestold is.
Geniet van deze overheerlijke, zelfgemaakte Bossche Bollen als heerlijke traktatie bij de koffie of als dessert na een smakelijk diner!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Pedro Ximénez sherry vormt een heerlijke combinatie met deze weelderige Bossche Bollen.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Brabant