Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoen-Biersoep met Gerookte Ham
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
blender of staafmixer
Ingrediënten
▢
250
g
bleekselderij
▢
250
g
pompoen
▢
1
ui
▢
2
knoflooktenen
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
0,8
l
kippen- of kalfsbouillon
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
Peper en zout naar smaak
▢
1
fles Karmeliet Tripel
33 cl
▢
4
eetlepels
crème fraîche
▢
150
g
magere gerookte ham
in snippers
▢
2
eetlepels
bladselderij
Instructies
Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
Zet het vuur laag, giet de kippen- of kalfsbouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg kerriepoeder, peper en zout toe.
Pureer de groenten met een blender of staafmixer en giet de puree terug in de pan.
Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en verwarm het 5 minuten goed door.
Voeg de crème fraîche en de gerookte ham toe.
Serveer de soep in voorverwarmde soepborden.
Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en serveer met warm stokbrood en een glas Karmeliet Tripel.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de kerrie meeroerbakken voor een intensere smaak.
Geef de soep extra bite met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.
Geniet van deze heerlijke biersoep als een smakelijk en verwarmend voorgerecht!
Serveer de biersoep met een goed gekoeld glas Karmeliet Tripel voor een perfecte smaakcombinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België