Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wildbouillon
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
wildvlees
bijv. hert, wild zwijn
▢
1
ui
▢
2
wortels
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
takjes
tijm
▢
2
blaadjes
laurier
▢
6
zwarte peperkorrels
▢
2
liter
water
▢
Zout naar smaak
Instructies
Snijd het wildvlees in stukken.
Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken, en plet de knoflookteentjes.
Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en water in een grote pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of een Barolo, past uitstekend bij de rijke smaak van deze wildbouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij