Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in Calvados-Roomsaus met Cider
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote braadpan,
Zeef
Ingrediënten
▢
1
kip van 1.8 kg
in delen gesneden
▢
100
gram
boter
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
bouquet garni
1 takje tijm, 1 laurierblaadje en 1 preiblad gebonden
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
1
fles cider
mousserende appelwijn, 0.75 liter
▢
1
deciliter
calvados
distillaat van cider
▢
250
gram
crème fraîche
▢
250
gram
champignons
in grote stukken gehalveerd
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
Instructies
Voorbereiding:
Vraag de poelier om de kip in 8 stukken te snijden en de rest van het karkas in stukken te hakken.
Bereiding:
Bestrooi de kipdelen met zout en peper.
Verhit de boter in een grote braadpan.
Bak de kipdelen en karkasdelen rondom bruin.
Voeg het bouquet garni toe.
Laat de kip met de deksel op de pan in 20-25 minuten zachtjes gaar worden.
Haal de kip uit de pan (laat het karkas achter).
Voeg de fijngehakte sjalotten toe en bak deze gedurende 5 minuten.
Voeg de cider en calvados toe, roer aanbaksels los en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Zeef de saus en kook het in tot de helft.
Roer de crème fraîche door de saus.
Voeg de champignons toe en laat ze in 8 minuten zachtjes gaar worden.
Roer de fijngehakte peterselie door de saus.
Serveer de sappige kipstukken met de heerlijke calvados-roomsaus en geniet van dit verrukkelijke gerecht met een vleugje appelcider.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat uitstekend samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
740
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
55
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij