Verhit de boter in een pan en bak 3/4 van de lente-ui gedurende 5 minuten zacht.
Voeg de grof gehakte waterkers toe en bak nog eens 5 minuten mee.
Voeg de kippenbouillontabletten, 3 takjes dragon en 1 liter water toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Verwijder de dragon en pureer de soep met een staafmixer of blender.
Laat de soep 1 1/2 uur afkoelen in de koelkast.
Voeg voor het serveren de room toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Hak de overgebleven dragon fijn en garneer de soep met dragon en lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een andere smaakvariatie kun je de waterkers vervangen door spinazie. Serveer deze verfrissende waterkerssoep als voorgerecht voor een smaakvolle start van de maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.