Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ratatouille Taartjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 kleine ingevette bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
Bakpapier
steunvulling
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
100
gr
bloem
▢
50
gr
boter
▢
¼
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
koud water
Voor de ratatouille:
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
75
gr
ui
fijngehakt
▢
100
gr
courgette
in kleine blokjes
▢
75
gr
rode paprika
in kleine blokjes
▢
75
gr
gele paprika
in kleine blokjes
▢
100
gr
aubergine
in kleine blokjes
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
Suiker
naar smaak
▢
1
bouquet garni
tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad
Instructies
Voorbereiden:
Meng bloem en zout.
Snijd de boter met twee messen erdoor.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit.
Bekleed de vormpjes met het deeg en bak de bodems 25 minuten blind.
Voor de ratatouille:
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan.
Bak ui en geperste knoflook 5 minuten zacht.
Voeg zout en suiker toe.
Doe paprika's, courgette en aubergine erbij en bak nog 5 minuten mee.
Voeg bouquet garni en tomaten toe.
Meng goed en zet de pan afgedekt met aluminiumfolie
50 minuten in de oven, de laatste 20 minuten zonder folie, af en toe omscheppen.
Verwijder het bouquet garni.
Bereiden:
Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
Garneer met basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke ratatouille taartjes als smaakvol bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Feestdagen etc
Kerst