Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen met Vegetarische Vulling
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kalkoen
geen baby
▢
1
bos
wortelen
▢
1
knolselderij
▢
3
grote
uien
▢
1
bakje
champignons
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
1
glas
witte wijn
▢
Maïzena
▢
Boter
▢
Peper
▢
Heel veel zout
▢
Paprikapoeder
Instructies
Leg de kalkoen gedurende 4-5 uur in een pan met water, geheel ondergedompeld, met heel
veel zout. Dit zorgt ervoor dat de kalkoen zich vol met water zuigt en minder taai is.
Snijd de wortelen, uien, champignons en knolselderij grof. Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de kalkoen uit het zoute water en spoel hem schoon met water. Bind de poten en de
vleugels van de kalkoen vast. Schep een derde van de uien, knolselderij, champignons en
wortelen in de kalkoen. Leg de rest van de groente op de bakplaat waarop de kalkoen
gelegd wordt. Gebruik indien mogelijk speciale rekjes om de kalkoen stabiel te houden.
Smeer de bovenkant van de kalkoen in met boter en herhaal dit elke keer dat hij gedraaid
wordt.
Bak de kalkoen 45 minuten met zijn buik naar boven. Draai hem daarna 90 graden en bak
de zijkant 15 minuten. Draai de kalkoen vervolgens 180 graden en bak hem wederom 15
minuten. Leg tot slot de kalkoen met zijn borst naar boven en laat hem zo 45 minuten
bakken.
Haal de uien, knolselderij, champignons en wortelen van de bakplaat en doe ze in een pan.
Voeg de kippenbouillon en een glas witte wijn toe. Maak de saus op dikte met maïzena.
Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kalkoen met cranberrysaus, aardappelpuree, rode kool, zoete aardappelen en
appelmoes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Feestdagen etc
Kerst