Kalkoen met Vegetarische Vulling
Ingrediënten
- 1 kalkoen geen baby
- 1 bos wortelen
- 1 knolselderij
- 3 grote uien
- 1 bakje champignons
- 1 liter kippenbouillon
- 1 glas witte wijn
- Maïzena
- Boter
- Peper
- Heel veel zout
- Paprikapoeder
Instructies
- Leg de kalkoen gedurende 4-5 uur in een pan met water, geheel ondergedompeld, met heel
- veel zout. Dit zorgt ervoor dat de kalkoen zich vol met water zuigt en minder taai is.
- Snijd de wortelen, uien, champignons en knolselderij grof. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal de kalkoen uit het zoute water en spoel hem schoon met water. Bind de poten en de
- vleugels van de kalkoen vast. Schep een derde van de uien, knolselderij, champignons en
- wortelen in de kalkoen. Leg de rest van de groente op de bakplaat waarop de kalkoen
- gelegd wordt. Gebruik indien mogelijk speciale rekjes om de kalkoen stabiel te houden.
- Smeer de bovenkant van de kalkoen in met boter en herhaal dit elke keer dat hij gedraaid
- wordt.
- Bak de kalkoen 45 minuten met zijn buik naar boven. Draai hem daarna 90 graden en bak
- de zijkant 15 minuten. Draai de kalkoen vervolgens 180 graden en bak hem wederom 15
- minuten. Leg tot slot de kalkoen met zijn borst naar boven en laat hem zo 45 minuten
- bakken.
- Haal de uien, knolselderij, champignons en wortelen van de bakplaat en doe ze in een pan.
- Voeg de kippenbouillon en een glas witte wijn toe. Maak de saus op dikte met maïzena.
- Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kalkoen met cranberrysaus, aardappelpuree, rode kool, zoete aardappelen en
appelmoes
appelmoes