Was de groene asperges voorzichtig en laat ze 15 minuten weken in koud water.
Schil ondertussen de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden met een dunschiller.
Snijd de houtachtige uiteinden (ongeveer 2 cm) van zowel de groene als witte asperges af.
Snijd de asperges schuin in stukjes van ongeveer 3 cm.
Kook de groene asperges in ruim gezouten water gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte, tot ze beetgaar zijn.
Kook de witte asperges in een andere pan met ruim gezouten water gedurende 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte, tot ze beetgaar zijn.
Spoel de asperges af onder koud water in een vergiet en laat ze uitlekken.
Kook de eieren hard gedurende 10 minuten.
Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof.
Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten, dompel ze enkele seconden onder in kokend water (zoals bij de eieren), spoel ze af onder koud water en verwijder de schil.
Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Roer in een kom mayonaise, crème fraîche en kerriepoeder tot een smeuïge saus.
Meng in een grote kom voorzichtig de asperges, eieren, zalmsnippers, zout en peper.
Besprenkel het geheel met vers citroensap.
Plaats een kom met de saus in het midden van de schaal en schep de aspergesalade eromheen. Garneer met tomaatblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze eigentijdse Aspergesalade met Zalm en Kerriesaus!