Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pâté met appel en cranberries
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Appelboor
Ingrediënten
▢
2
kleine
rode appels
▢
2
eetlepels
boter
▢
½
ciabattastokbrood
225 gr
▢
150
gr
roompaté
▢
2
eetlepels
cranberries
potje 350 gr, bijvoorbeeld Ocean Spray
Instructies
Voorbereiding:
Was de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
Snijd elke appel in 4 plakken van ongeveer 1 cm dik.
Verhit boter in een koekenpan.
Bak de appelplakken op hoog vuur gedurende 2 minuten, keer ze halverwege.
Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier (zet ze niet in de koelkast, omdat de boter dan stolt).
Snijd de ciabatta in 8 plakken en rooster deze lichtbruin in de broodrooster.
Bereiding:
Besmeer de geroosterde ciabatta plakken royaal met roompaté.
Leg de gebakken appelplakken op de paté.
Garneer met cranberries.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke pâté met appel en cranberries als een smakelijk buffetgerecht voor 8
personen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
Feestdagen etc
Kerst