Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van Haasfilets met Honing-Druivendressing
Porties:
4
-6 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gr
frisse eikenbladsla
▢
4
hazerugfilets
▢
9
eetlepels
olie
▢
1
gesnipperde ui
▢
1
grote
teen knoflook
geperst
▢
1
dl
appelsap
▢
5
groene peperkorrels
geplet
▢
1
eetlepel
honing
▢
Zout en versgemalen peper naar smaak
▢
250
gr
blauwe druiven
gehalveerd, pitjes verwijderd
Instructies
Verdeel de eikenbladsla over borden.
Bestrooi de hazerugfilets met zout en peper.
Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak de
filets op matig vuur aan beide kanten 2-3 minuten.
Houd de filets warm.
In 1 eetlepel olie ui en knoflook 10 minuten zachtjes bakken.
Voeg appelsap, groene peper en honing toe, roer goed door.
Breng het geheel aan de kook en breng op smaak met zout.
Roer de druiven en 4 eetlepels olie door de saus en haal het direct van het vuur.
Snijd de hazerug in plakken van 1 cm dik en verdeel deze over de sla.
Schep de dressing over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smaakvolle salade met haasfilets en honing-druivendressing!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
/
Wild
Feestdagen etc
Kerst