Salade van Haasfilets met Honing-Druivendressing
Ingrediënten
- 100 gr frisse eikenbladsla
- 4 hazerugfilets
- 9 eetlepels olie
- 1 gesnipperde ui
- 1 grote teen knoflook geperst
- 1 dl appelsap
- 5 groene peperkorrels geplet
- 1 eetlepel honing
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 250 gr blauwe druiven gehalveerd, pitjes verwijderd
Instructies
- Verdeel de eikenbladsla over borden.
- Bestrooi de hazerugfilets met zout en peper.
- Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak de
- filets op matig vuur aan beide kanten 2-3 minuten.
- Houd de filets warm.
- In 1 eetlepel olie ui en knoflook 10 minuten zachtjes bakken.
- Voeg appelsap, groene peper en honing toe, roer goed door.
- Breng het geheel aan de kook en breng op smaak met zout.
- Roer de druiven en 4 eetlepels olie door de saus en haal het direct van het vuur.
- Snijd de hazerug in plakken van 1 cm dik en verdeel deze over de sla.
- Schep de dressing over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smaakvolle salade met haasfilets en honing-druivendressing!