Salade van Haasfilets met Honing-Druivendressing

Porties: 4 -6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr frisse eikenbladsla
  • 4 hazerugfilets
  • 9 eetlepels olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 grote teen knoflook geperst
  • 1 dl appelsap
  • 5 groene peperkorrels geplet
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 250 gr blauwe druiven gehalveerd, pitjes verwijderd

Instructies

  • Verdeel de eikenbladsla over borden.
  • Bestrooi de hazerugfilets met zout en peper.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak de
  • filets op matig vuur aan beide kanten 2-3 minuten.
  • Houd de filets warm.
  • In 1 eetlepel olie ui en knoflook 10 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg appelsap, groene peper en honing toe, roer goed door.
  • Breng het geheel aan de kook en breng op smaak met zout.
  • Roer de druiven en 4 eetlepels olie door de saus en haal het direct van het vuur.
  • Snijd de hazerug in plakken van 1 cm dik en verdeel deze over de sla.
  • Schep de dressing over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smaakvolle salade met haasfilets en honing-druivendressing!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten / Wild
Feestdagen etc Kerst