Stoom de krieltjes in een stoomovenpan op 100 °C gaar gedurende ongeveer 12 tot 16 minuten, afhankelijk van de grootte, of kook ze in water met zout en giet af.
Halveer de gekookte krieltjes of snijd ze in dikke plakken.
Meng in een grote kom mosterd, mayonaise, crème fraîche en sap van een halve citroen tot een marinade.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gekookte krieltjes toe aan de marinade en meng goed zodat ze de smaken absorberen.
Voeg vervolgens de blokjes augurk en fijngehakte rode ui toe en meng opnieuw.
Stoom ondertussen de eieren gedurende 7 minuten op 100 °C en pel ze daarna.
Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.
Verdeel de aardappelsalade over vier borden en garneer met een toef rucola.
Verwarm indien gewenst de gerookte makreelfilets licht in een oven van 60 °C en verdeel ze speels over de salade.
Serveer de salade met een warm ei en rasp er nog wat citroenschil overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met boerenbrood. Dit gerecht kan zowel koud als lauwwarm worden geserveerd.Wijnadvies:Deze aardappelsalade met gerookte makreel past goed bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.