Leg de boerenkool in een stoomovenpan met gaatjes.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een andere stoomovenpan met gaatjes.
Stoom de boerenkool en aardappelen in de stoomoven op 100°C gedurende 25 minuten.
Verwarm de melk en boter.
Stamp de aardappelen tot puree en meng er de boerenkool doorheen.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg indien gewenst uitgebakken spekjes toe.
Serveer de boerenkoolstamppot in grote ringen op borden.
Voor het sukadevlees:
Braad het vlees aan in een koekenpan tot het mooi bruin is.
Voeg de gesnipperde uien en tomaten toe en bak deze even mee.
Voeg peper, zout, laurier, azijn, suiker en water toe.
Laat het geheel enkele minuten koken.
Doe alles in een stoomovenpan zonder gaatjes.
Kook het vlees in de stoomoven op 120°C gedurende 45 minuten, of op 100°C gedurende 120 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaak van het sukadevlees komt nog beter tot zijn recht als het gerecht een dag van tevoren wordt bereid. Verwarm het vlees dan in de stoomoven op 95°C.